Otvorenje izložbe: Stalni izložbeni postav Državnog arhiva u Vukovaru

U Državnom arhivu u Vukovaru u ponedjeljak, 6. lipnja 2022. godine, u 12:00 sati, Županijska 66, Vukovar svečano je otvorena izložba 


Stalnog izložbenog postava Državnog arhiva u Vukovaru


koju povodom obilježavanja Međunarodnog dana arhiva i Tjedna arhiva 2022. te 15. obljetnice osnutka i rada Državnog arhiva u Vukovaru priređuje Državni arhiv u Vukovaru.


Autor stalnog postava, viši arhivist Stjepan Prutki, navodi kako:


"Arhivski fondovi i zbirke čuvaju sjećanja od zaborava i dokumentiraju našu vlastitu prošlost kao učiteljicu života. Izložbom stalnog postava arhivskog gradiva naš arhiv na 25 tiskanih plakata predstavlja najvrednije gradivo iz područja javne uprave, gospodarstva, školstva i društevnog života Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od početka 18. stoljeća do današnjih dana.

Izložba predstavlja sliku arhiva kojom naše gradivo predstavljamo javnosti, ustanovama i svim drugim dionicima na području znanstveno-istraživačkog rada."


​Nakon što je ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru, Petar Elez, otvorio izložbu stalnog postava, autor je nazočne proveo kroz sami postav kako bi ih detaljnije upoznao sa istim.